Wednesday, 27 May 2009

sg.gabai@hulu langat ~ 10.5.2009

picnic..picnic..picnic..mari kita g picnic....lupakan stress2 di opis...lupa masalah2 sume....
aku, k-own, ain, yana n ija...kitaorg g picnic kt sg.gabai, hulu langat....
perjalanan yg menyeronokkan...mcm2 dugaan dan rintangan yg kami lalui hr tu...
bermula seawal pagi kami dh gerak ke hulu langat..pukul 8.30 pg k-own n yg lain pick up aku kt umah dengan menaiki viva hitam @ cik bibah si k-own...terus masuk ikut highway NPE pantai dalam dalam ikut cheras...bayar tol n terus jalan...sampai je kt esso b4 tol sg.besi kami berhenti utk isi angin tayar...keadaan amat cemas dan kalut..lg2 si k-own apabila kitaorg tgk tayar yg di pam angin x masuk2...leper siut tayar tu...adakah tayar pancit? adakah muatan terlalu berat? adakah makanan terlalu banyak? terlampau bnyk adakah...adakah? kah kah kah kah...hahahaha memang kelakar...
apa lg...risau la jgk...nk beronok2 ni...kitaorg patah la balik tukar kete....aku cadangkan la nk naik keteku satria @ cik yaya...tp tu la kan...kete pintu kedekut ni susah sikit nk jalan2 ngan barang2 bnyk ni...pintu dua la katakan..susah nk kuar la...apa la..last kitaorg naik la kete yana, viva hijau @ cik wiwi...
kitaorg pun lalu la laluan yg sama...highway NPE pantai dalam n bayar tol lg...yg kelakarnyer..abg tol tu siap gelak lg kat kami...ingatkan dia x perasan...rupanya dia ingat lg kami br lalu td...mula2 viva hitam pastu viva hijau plak..hahahahhaha sungguh kelakar..
kami sume sebenarnya xtau la sngt jalan nk g hulu langat tu even aku dh g pangsun b4 this..tp aku x ingat sngt...siap print peta dr google lg tuh...smpi kt cheras kita terus ke jalan sg.long...rupanya kami tersalah jalan...sesat la plak...kena la patah balik cr jalan ke bt.9 klu x silap...baru la jumpa...akhirnya sampi jugak kami kt sana...dalam kul 10.30 pg...
samai2 je...org dh ramai dan mula memenuhi setiap ruang disekitar air terjun sg.gabai tu...
kami turunkan barang n bw naik ke tingkat 2 air terjun sg.gabai tu...x larat siut nk naik tinggi lg...menggeletar lutut beb..cam naik tangga batu caves...makanan dh la bnyk...menurut kata pakcik yg keje kt situ sg.gabai tu ada 7 tingkat...n paling best kt situ kami leh main gelongsor air..
sampi je kami cr pot baik utk nyalakan api utk bakar ayam, ikan, kerang, n what so ever la...
makanan kami buat port luck..aku bw bihun goreng tomyam n air asam, ain bw udang masak merah, telur goreng n air, ija buat sandwich, k-own bw perut je...heheheh...xla..dia bw perkakasan membakar...yana bw buah kot...n ayam diperap oleh yana n ain...
apa lg...time mandi la.....smpi kul 4.30 petang kitaorg berendam n makan2...bertolak balik kul 5.30 n sampai kl around 6.30 la kot...









video

3 comments:

CAHAYA MATA said...

yeahhh..!! akhirnya mahid update blog.. hahahaha.. dan yg penting ada gambar SAYA di situ.. (renang berirama lagi.. jgn marah..)

hehehehe..

apa-apa pun memang enjoy trip ke sg.gabai tu..korang semua sporting..thank u so much..muaaahhhh..!!

nanti kita wat trip gi pulau plak ekk.. pulau tioman ke.. pulau pangkor ker.. heheheee.. ;-p

busyuksayang said...

x abis2 dgn ko nyer muncung :P

ida mahida said...

busyuksayang : biasa la...muncung berharga..buat saham aku naik..heheheh