Monday, 30 June 2008

"nice weekend"

huhuhuhuhu....this weekend br ni (28 Jun 2008) adalah hari yang paling best sekali...tp ada lg yg best la...heheh...cayalah..buat pertama kalinya aku tengok wayang sorang2 siut...aku tengok SEPI tu...tatkala sepi la katakan...ermmm...ok gak citer dia..seperti yang diwar2kan kt media SEPI ni kesinambungan cerita CINTA...tp pada aku CINTA lg best la..itu aku la...org lain aku xtau la...
b4 aku tgk movie..aku kuar awal gak la...ermm...tp x la sesudah subuh...dlm kul 12 tghri lebih la...hehehe...xde la awal pun... kasi gempak jerk...ermmm..mulanya boring gak xtau nk g mana...tp br aku teringat mak aku suh belikan manik tuk buat alas dulang...so pe lg...rewang la pe lg...sorang pun sorang la...
so...aku kuar la sorang2...terus g ke semua house...my first check point...kt situ aku just shooping manik jerk...then g la jalan2 kt pasar malam jalan tar yang br nk bermula....aku parking kete kt sogo...dh penat cr parking kt area jln tar...malas nk pk, aku parking je la kt sogo..nnti aku leh gak g window shooping kt situ...last2 pas aku g semua house..aku masuk sogo balik, ingat nk blah la ke next check point...dah la ramai abg2 polis kt depan sogo tuh...(uhhhhh...rupa2nya ptg tuh ada demonstrasi pasal minyak naik...nasib baik aku blah awal...tp syok gak klu dpt tgk...leh muka masuk tv...heheheh...ngarut dah..) sambung balik citer.....aku pun masuk sogo balik...sambil jalan2 nk masuk level parking...sogo wat sale la plak...terbeli la plak aku pillow yang empuk tuh...2 biji lg tuhh....huuuuhhh...katil penuh bantal je la nmpknyer...

second check point aku bergerak ke mydin...aku shoopingkan stationary tuk adik aku...almaklumla...main2 order2 pas aku dpt gaji ni...huhuhuhuhu...tp xpe la...adik...bukan orang lain pun...ermm...banyak gak aku abis kt mydin...bukan tuk adik aku jer....yang aku punya sekali pun bnyk gak...(tuk aku tu..ader ler....syyyyy..mana leh bg tau..) dah penat tawaf satu mydin aku bergerak kuar...ingat nak balik...tup tup aku termasuk simpang ke mid valley..pe lg tgk wayang la...aku sampi kt mid valley dlm kul 5.30 ptg....terus aku g ke gsc nk beli tiket....mak aiiii...ramai giler orang....aku berbaris smpi depan kaunter aiskrim mcd....nasib baik q cepat...dekat sejam gak la aku bebaris...tp nasib baik la dapat gak aku tgk pukul 6.50 ptg....syok tuh tgk sorang2...kepala x pening...relax jerk...
movie abis dalam kul 8.30 mlm...aku terus balik umah....dh penat bejalan sehari...ahad aku relax kt umah jer...tata..

Tuesday, 24 June 2008

RENUNG-RENUNGKAN...DAN FIKIR-FIKIRKANLAH...

" AIR SEMBAHYANG "


1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah,ampunilah dosa mulut dan lidahku ini".
Penjelasan nombor 1 : Kita hari-hari bercakap benda-benda yang tak berfaedah.


2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, putihkanlah muka ku di akhirat kelak, Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".
Penjelasan nombor 2 : Ahli syurga mukanya putih berseri-seri.

3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku ditangan kanan ku in".
Penjelasan nombor 3 : Ahli syurga diberikanhisab- hisabnya di tangan kanan .

4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab- hisab ku di tangan kiri ku ini".
Penjelasan nombor 4 : Ahli neraka diberikan hisab- hisabnya di tangan kiri .

5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah, lindunganlah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu".
Penjelasan nombor 5 : Panas di Padang Masyar macam matahari sejengkal di atas kepala.

6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini"
Penjelasan nombor 6 : Hari-hari mendengar orang mengumpat, memfitnah dll.

7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan."Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim".
Penjelasan nombor 7 : Ahli syurga melintasi titian dengan pantas sekali.

8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan,"Ya, Allah, bawakanlah daku pergi ke masjid-masjid, surau-surau dan bukan tempat- tempat maksiat"
Penjelasan nombor 8 : Qada' dan Qadar kita di tangan Allah.

Ramai di antara kita yang tidak sedar akan hakikat bahawa setiap yang dituntut dalam Islam mempunyai hikmah nya yang tersendiri.

Pernah kita terfikir mengapa kita mengambil wuduk sedemikian rupa?
Pernah kita terfikir segala hikmah yang kita perolehi dalam menghayati Islam?

Pernah kita terfikir mengapa Allah lahirkan kita sebagai umat Islam?

Bersyukurlah dan bertaubat selalu....

Friday, 13 June 2008


me at dataran .....


wif my younger sisters.....rina n zura


ni aku ler...sape lg...duk sorang2 jer...lum smpi masa lg nk duk berdua...ngan sape la tu nnti yerkk....amin...doa2kan je la yer...
+ daus n zarul +

my p@ksu wedding....


....pak su n mak su....
selamat pengantin baru kepada paksu n maksu yang baru berlangsung pada 25 mei 08 di negeri 9 dan 7 jun 08 di pahang...hope u enjoy n happy together...for maksu welcome to our family...