Wednesday, 17 September 2008

berbuka pose@ayam golek pantai dalam !!! 15.9.08

Kalau disiang hari kami bergotong-royong membuat bubur lambuk...mlm apa lagi..time berbuka pose la...mana lagi tempat yang terdekat dengan opis..ayam golek pantai dalam...huhuhuhu kenyang giler...sponsored by Zarah...thanx Zarah...nanti banje lagi...heheheheh




















Bubur Lambuk # 15 Sept. 2008

Sekitar gotong royong membuat bubur lambuk yang dianjurkan oleh Kelab Kejuruteraan Perkhidmatan Am RTM...gotong-royong diadakan di belakang OB Garaj RTM. Antara candid2 yang telah diambil oleh Hardy selaku jurufoto, bnyk lagi gambo sebenarnya.. Walaupun penat kesana kesini, mengacau dan 'packing', kami berpuas hati dengan sumbangan yang telah kami edarkan kepada semua warga IBC...next year kita buat lagi yer...cayokkk2 !!!

(All picture taken by Hardy)
















Tuesday, 16 September 2008

it's my birthday today !!!! 16 September ...

ahhahahahhah...sudah bertambah lagi satu nombor umurku....happy birthday to me ! sebenarnya ucapan ini lebih bermakna buat makku yang tersayang...tanpanya aku xde di dunia ni...thanx mom! muahhh2.... pengorbananmu melahirkanku... menjaga... membesarkanku... memberikan pendidikan yang sempurna... sokongan...nasihat serta kasih sayang yg tidak terhingga nilainya...xkan ku lupa hingga akhir hayat.. tak terbalas pengorbananmu mak... sayang mak !! tunggu kakak balik raya ye... kakak tolong mak buat kuih ye..hehehhe...x lupa jugak kat kengkawan yang wish my birthday ! thanx to u all guys.


Happy Birthday!
Awesome MySpace Comments / Myspace Layouts


Thursday, 11 September 2008

Berbuka pose n santai@Planet Hollywood.....6 Sept 2008

Alhamdulillah....akhirnya kami dapat jugak mengadakan majlis berbuka pose ramai2 lagi tahun ni. Tahun ni agak meriah berbanding tahun2 yang lepas. Venue yang kami pilih tahun ni agak menarik sikit..hahaha...planet hollywood sey ! walaupun majlis kami diiringi dengan hujan gerimis..nampaknya semua yang hadir agak berpuas hati...yg penting kitaorg dapat lagi berjumpa n hang out beramai2. Aku dan Lanx sebagai tekong yg booking venue memilih ruangan smooking area utk kami menikmati hidangan yang dihidangkan oleh planet hollywood. Al-maklum la kan...yg lelaki tu ada lak yg nk meng'fire' lepas bebuka...dah pose satu hari x 'fire'. Antara kawan2 ku yang hadir Paeh (Sumpit) & hubby (paeh ni baru je kawin..masa kitaorg planning nk buat bebuka pose ni la kitaorg balik dr wedding dia..inai masih dijari sey!!), Mas & hubby (wakakak..kali ni ko dtg membuyung ye mas...congrate tu u n pian ye...take k your baby k), Ija (dia dtg single jerk...heheh..x bw hubby), Yana Joreng (dia pun dtg single jerk...anak tinggal umah siot !! waakka), musleena (ni geng aku masa exco pengawas dulu..skrg dia org kuat Sony n sony as a supplier besar RTM tuh!!..tmpt aku keje skrg..selalu gak aku jumpa dia kt RTM..jumpa bos2 besar engineering kt RTM), ann (tahun ni dia dh rambut pendek dan bertambah kurus..u r so sweet an bila rambut pendek), eliza (dia ni x berubah...mcm dulu gak! dia la yg paling aku excited nk jumpa...sbb dh 10 tahun x jumpa), cha'ar (dia ni dulu budak KRK...jgn x tau..skrg dh couple ngan eliza tuh !! kami tunggu nasi minyak korang k), aku ni cakap org je...aku bila plak nk buat nasi minyak...wakakakaakaka...tungggggguuuu !!!!!!, pawang @ jalaludin (warghh...x sangka dia ni dh kawin n ada anak 2 tuh ! selepas 10 tahun x jumpa), along rusdi (dia ni budak satu kg ngan aku...tp dh lama x jumpa..still mcm dulu gak..stail rambut pun ttp sama), Lanx (xyah citer la pasal dia ni...tp yg penting skrg dia dh jd OKB..pakai harrier beb !!), Pot2 (dia ni ketua kelas kitaorg dulu..), syukri n wife (dia ni dulu budak KRK gak...baru je kawin ye), Fazly Mat Pet (budak kg aku gak...org panggil dia mat pet sbb dia ni kurus kering...kakaka), irmi iswa (dia ni kawan baik aku masa form 1&2...pastu dia pindah sekolah lain..but kiatorg still keep in touch!!), a'ar & wife (pe yerk nk citer pasai a'ar ni...maleh la citer...). Haaa...ada lagi yg dtg hr tu...Fakha & wife..dtg pun dh lmbt...kitaorg dh kenyang dah pun...tp yg penting dia dtg gak w/pun lmbt..gud2... Anyway..ni baru je x sampi suku ex-student Tengku Kudin yg hadir...kitaorg bercadang nk buat lg nnti...n hopefully satu batch betul dapat hadir. Masa berbuka pose tu jugak..mas dh bagi kitaorg isi borang alumni tengku kudin...so we all semua automaticly dah registered as a alumni tengku kudin..oyeyeeyyey...so..pada kengkawan lain yg x dapat join..anyway xpe..next time akan ada lg key...kitaorg faham dengan atas sbb2 tertentu yg x dpt hadir tuh...thanx a lot for all my frens yg bg coorperation. Frens forever !!!! See you all guys next gathering. Muahhhhhhhhhhh

(All picture taken by syukri)









Monday, 8 September 2008

Tag from Shida

Nama-Nama Timangan Anda :

Family aku panggil aku Kakak

Tersayang panggil wakakakak..belum ada yg tersayang...masih lg familyku bertakhta di hati

Frends panggil Ida, Mama (x-schoolmate masa kt Tengku Kudin...ada cerita disebalik nama tuh !!!)

Insan Teristimewa ?? Describekan Dia Terlalu Istimewa Dimata Anda : Masih xde apa yg perlu didescribekan sbb xde yg tersayang lg...but hopefully leh la dpt someone yg very caring about me, funny, jgn yg hensem sngt (nnti hati susah klu hensem sngt..) n of course honest in a relationship..

Lagu Kesukaan Anda : Latest song i like...nk kata suka x juga...suka dgr je...leh fell sikit..warkah (kump.bau) coz all the lyrics tell about my life...uhhh so sad

Makanan Kesukaan Anda : bnyk sngt...sume lah makan

Warna Kesukaan Anda :Pink n blue

Sikap Yang Membuatkan Anda STRESS: suka ckp belakang...i hateeeeee

Tiga Benda Yang Mesti Ada Dalam Beg Anda : of course wallet, handphone, lipstik x perlu sbb aku ni jenis yg pakai sekali je liptiks...klu dh abih kt bibir x perlu refill2 lg....

Kali Terakhir Anda Menangis Dan Kenapa?? : ermmm...x sure bila la...sbb selalu gak nangis...tgk citer sedih pun nangis....

Tag 6 Rakan Anda:

1. Julia

2. Cuyya

3. Lina

4. Irmi

5. Kak Su

6. littleflame (my new member..)

salam ramadhan buat semua

tidak terlewat utk aku mengucapkan salam ramadhan buat muslimin dan muslimat khususnya untuk keluargaku yang tersayang abah, mak, edi, monge, cipun, zura, rina n adik daus. juga buat teman2 yg mengenali diri ini n of course all the blogers out there. semoga dengan ramadhan ini akan memberikan keberkatan dalam diri masing2 dengan amal dan taqwa...amin


CommentEstate.com: Click Here To Get One
Naruto Wallpaper - Chicken Recipes - Funny Stuff - Computer Geeks

di hari keMERDEKAan yang lepas...31 ogos 2008...

huhuhuhuuh....aku baru nk update blog aku...selepas PCku di godam2 dari ancaman virus..ni baru je nk update pic2 momen di hari kemerdekaan Malaysia yg ke 51. tahun ni aku sambut kemerdekaan di kg ku..bentong pahang. selama ni pun bila tiba time cuti merdeka mmg aku akan balik kg. pun. lg feel bila ada kat kg. dpt rest n hang out ngan family. lg mententeramkan jiwa daripada kesesakan di kuala lumpur. this year aku sambut merdeka kat dataran bentong, jarang gak kitaorg satu family g lepak kt dataran bentong tu time2 sambutan hari merdeka ni...selalunya kami akan g makan besar je...tp mlm merdeka tu disebabkan adik aku ada terlibat ngan pertandingan lagu2 patriotik sekolah dia...so kitaorg pun kena la dtg tuk beri sokongan...walaupun x dapat juara...tempat kedua tu pun dh kira ok la...cayokkk2