Wednesday, 17 June 2009

futsal match ~ 13.6.2009

Seawal 6.30 pagi aku dah bersedia untuk bertarung hari ni...perlawanan futsal yg dijangkakan pukul 8.30 pagi di Tropicana Golf & Residence, Petaling Jaya akan bermula. Warghhh...klu waktu keje aku salu sharp2 je masuk WP2...hr ni aku kagum leh bangun seawal sebelum subuh tuh...gerak ke ofis seawal waktu WP 0.5 hahahah (sblm WP1)...aku lg teruja n tekejut ngan member aku si Ain...mmg awai sungguh dia bangun n dtg opis w/pun di pick up oleh si k-own..hahahah...jgn mara ain...gurau senda itu kan dapat menceriakan hati duka lara..hehehe...kitaorg sampai opis lebih kurang kul 7.15 pg la...yg dah bersedia menunggu paling awai ialah kak Nash n kak wati....biasa la klu janji melayu ni..menunggu aje la jawabnyer...(huhhh...melayu gak dpt nama...ni lah org melayu....masih ditakuk lama..)

apalagi sambil menunggu..kemas2 la apa yg patut...agih2kan jersi...aku dah booked jersi nombor 6...heheheheh...my favourite nombor...


anyway...aku nak bagi very special thanx n credit utk kawanku Ain...yg tgh tunjuk peace ni...kerana beliau telah berhempas pulas untuk merakamkan aksi2 kami hari tu....thanx again 2 Ain...dari awal kami gerak dari RTM sampai kat Tropicana..masa kami game...n sampai final la...sume pic2 is taken by Ain...supporter paling bersemangat n sporting...bola la katakan...dia ni bila sebut je bola...memang minat gilez....peminat Chealsea paling fanatik...warghh..aku ter'puji' ko la plak ain....

Finally, kitaorg sampai la jugak ke tempat perlawanan...Tropicana Golf & Residence, Petaling Jaya..setelah memakan masa hampir setengah jam je perjalanan...ala kejap je...heheheh...pasukan RTM konvoi ramai2 je ke sana...

Dah sampi sana..cari pot parking...apa lg..posing penting..sempat lg beraksi di parking sebelum beraksi di court...hahahhaha...biasa la klu dh jumpa geng2 yg sengal berposing gak ni...abih ler...mau x full memory kamera...

Sewaktu pelancaran pembukaan Karnival Sukan 2009...karnival sukan ini dianjurkan oleh TM dengan kerjasama Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan dan Suruhanjaya Komunikasi Malaysia (SKMM)...tapi biasala...TM adalah sponser besar untuk karnival sukan ni...

Sempat lg tuh posing...tegak2...mari nyanyi.....Negaraku...tanah tumpahnya darahku...rakyat hidup...bersatu dan maju...rahmat bahgia..tuhan kurniakan...raja kita..selamat bertakhta..hahahha....berbangga aku jadi rakyat Malaysia yg sungguh harmoni...huhuhuhuhu

posing mesti...mulut pun mesti....aset penting saham naik tuh...kahkahkahakah...

sampai court apa lg...warm up la...lari sana...lari sini...kasi panas...sebelum masuk gelanggang...perlawanan pertama group wanita ialah team kami antara RTM vs PENERANGAN....




sebelum game bermula...kami telah diberi briefing...sungguh kusyuk...pompuan main ni kena bnyk brief sikit...accersories kena tanggal la...apa la...ok jom tgk aksi2 game hari tuh...MARI KITA BERTEMPUR !!!!!!!


k-own tengah beraksi...gaya apa tuh...


macam aku jerkkkkk...2nd game lawan Kebudayaan...



aduhhhhh...baru nak tunjuk skill aku dah injured...alamak..kakiku krem beb...2nd game x warm up kasi panas...tengah2 game tetiba rasa semacam jerk....adehhhh...sakit gilez doh.....nyesal tuh x warm up lg....thanx 2 team member giv support...


yang pegang topi ni Ris Fadlin...selaku manager kami hr tuh...siap standby tepi court tuh..gud2


ni la boss besar kami...yg pakai baju lengan panjang putih tu...sampi final tu bagi support kat kami....


RTM Team


TM Team


Final Team
RTM vs TM
perlawanan berakhir dengan 1-0 ...johan adalah TM dan kami naib johan la...kitaorg just kalah pada mata penalti je..huhuhu...sungguh sengit..

reserve yg bergaya...w/pun ujan...support tu penting....


makan time after game...di ballroom...n acara penutup


amik hadiah la pe lg...2nd place...naib johan


pose tu penting...org melalak kt belakang...kitaorg pose kt depan...



9 comments:

CAHAYA MATA said...

hahaha..!!
no picture please.. no picture..

apasal ko tepek gambar aku kat situ.. malu ahhh.. ;-p

ida mahida said...

dah asyik muka kitaorg je ko amik...skang aku kasi special publish plak kat ko...kan salu pun...heheheh

busyuksayang said...

apasal injured plak nie??? spoil betul la...hahaha!!! so, amacam kaki???

Gadis n Frank said...

tahniah dpt 2nd place....aku tatau la bowling pe citer...ahahah...kalah kot, pasal aku tak merasa pun hadiah...aku balik awal la kijam...kijam, nnt datang ar umah aku...ko ni, berat montot ar, putrajaya ngan kerinchi tu ape la sangat jauhnyer...

ida mahida said...
This comment has been removed by the author.
ida mahida said...

julia : next game aku x warm up lg...krem kat bwh bontot tuh smpi peha..lari alignment bontot aku..skang dh ok dh..

cuya : aku mmg nk dtg..xtau bila jerk...ko n lina kena arrange aktiviti yg best2 kt aku..karaoke..makan2 tu mesti...haha

mohadi said...

krem biasenye dpt bile tenaga yg diguna sampai di luar daya / dipaksa. dengan kate lain xcukup stamina. hehehe.. nway, tahniah.. =)

ida mahida said...

x semestinya gak en.mohadi..org yg stamina cukup pun leh krem...yg penting streching b4 game tu penting...

mohadi said...

ye x ye gak. tul tu. wah.. lepas ni dh bole jd coach plak ni. =)